Aby bola kukurica lahodná

12.08.2024

VARENIE - RADY Z KUCHYNE     Sezóna kukurice vrcholí, mali by sme si ju dopriať čo najčastejšie. Lebo je výborným zdrojom energie, je ľahko stráviteľná aj pre diabetikov, stimuluje rast buniek, zlepšuje zrak a chráni nás pred rakovinou, infarktom i mozgovou príhodou.

Pre dobrý kulinársky zážitok treba urobiť dve veci. Po prvé vybrať si kvalitnú konzumnú kukuricu, prezradia ju bledé vlasy, tmavohnedé sú typické pre výkrmnú, ktorá je aj po uvarení tvrdšia. Klásky konzumnej majú jemnejšie a chutnejšie zrná. Po druhé ju treba správne uvariť. Žiadna veľká veda, iba dobrá finta.

  • Klásky najprv očistíme od šúpolia vláskov, vložíme do hrnca so studenou vodou tak, aby bola celé ponorené.
  • Pridáme dva lyžičky soli a varíme, kým nezačne voda vrieť.
  • V tom momente pridáme do vody šálku mlieka a polievkovú lyžicu masla.
  • Necháme ešte variť s poodkrytou pokrievkou, po 8 minútach by mala byť kukurica mäkká a vďaka netradične pridaným ingredienciám veľmi chutná.


redakcia Doma a Rada, FOTO: www.pixabay.com