Ako sa zbaviť v kuchyni pachu po rybe
09.01.2025
VARENIE - RADY Z KUCHYNE Kuchyňa vám už po vyprážaní kapra tak nevonia? Silná rybia aróma všetkým práve nevyhovuje a niekomu môže dokonca až veľmi prekážať. Fakt, ktorý zvykne mnohé gazdinky odradiť pripravovať pravidelne pre rodinu túto chutnú potravinu.
Dobrá správa, je to len dočasný zápach, ktorý sa dá fintami vcelku rýchlo odstrániť. Bola by predsa škoda prísť o bohatý zdroj vitamínov a minerálov, akou sú sladkovodné ryby či plody mora.
Osvedčené triky na potlačenie nežiadúcej arómy:
- Skúste najprv poriadne vyvetrať.
- Počas tepelnej prípravy majte preventívne zapnutý digestor i okno otvorené na vyklápačku a naopak zavreté dvere do kuchyne, aby sa pach nedostal do ostatných častí interiéru.
- Vypražené kúsky hneď zakryte a umyte riad, ktorý ste použili pri príprave vrátane panvice s olejom.
- Pach pomáhajú eliminovať aj zdroje príjemných vôní – nádoba s octom či mletou kávou položená celý čas na pracovnej doske.
- Klin klinom – skúste pach vypraženej ryby prebiť octom, stačí ho nechať niekoľko minút prevariť s vodou. Namiesto octu sa dá použiť citrónová kôra.
- Upečte si jablkový koláč so škoricou. Víťaz bude okamžite jasný.
redakcia Doma a Rada, FOTO: www.everystockphoto.com