Ako servírovať huspeninu
VARENIE - RADY Z KUCHYNE K obľúbeným pochúťkam huspenina, ktorá sa podáva s cibuľou a octom. Hoci patrí skôr k zimným a zabíjačkovým jedlám, uvariť si ju môžeme kedykoľvek v priebehu roka.
Niekto však toto jedlo odmieta len z estetických dôvodov. A skutočne, stuhnutá huspenina s ostrovčekmi masti a vytŕčajúcimi kúskami mäsa a uvarenej bravčovej kože nepôsobí veľmi esteticky. No stačí malá finta pri servírovaní a je po probléme. Najprv z povrchu odstránime pomocou lyžice mastné časti, ktoré aj tak nie je zdravé konzumovať. Potom kuchynským nožom trochu poodťahujme okraje aspiku od hlbokého taniera, na ten položme hore dnom plytký tanier a huspeninu jednoducho preklopme. A môžeme ju položiť na stôl aj pred náročnejšiu návštevu, pretože časti bravčového kolienka sa ukážu v pnej kráse.
redakcia Doma a Rada