Bravčové jednohubky
29.01.2024
VARENIE - RECEPTY - STUDENÝ BUFET Jedna z možností, ako spracovať mleté mäso. Chuťovo výrazné bravčovinky očaria každú návštevu s fľaškou vína v ruke.
Ingrediencie:
- 500 g bravčového pliecka
- soľ
- 1 žemľa
- mleté čierne korenie
- mletá červená paprika
- 30 g cibule
- 1 vajce
- olej na opečenie
- pečivo
- kečup
Príprava:
K mletému mäsu pridáme namočenú a vytlačenú žemľu, mleté čierne korenie, soľ a mletú červenú papriku, môže byť aj pálivá, rozotrený strúčik cesnaku a vajce a všetko dobre premiešame. Z masy sformujeme malé bifteky, ktoré prudko opečieme z oboch strán na horúcom oleji. Neopekáme ich dlho, aby sa nevysušili a zostali šťavnaté. Bifteky položíme na polovice krajcov chleba, pokvapkáme ich kečupom a prizdobíme kolieskom cibule.