Bravčové jednohubky

29.01.2024

VARENIE - RECEPTY - STUDENÝ BUFET    Jedna z možností, ako spracovať mleté mäso. Chuťovo výrazné bravčovinky očaria každú návštevu s fľaškou vína v ruke.

Ingrediencie:

  • 500 g bravčového pliecka
  • soľ
  • 1 žemľa
  • mleté čierne korenie
  • mletá červená paprika
  • 30 g cibule
  • 1 vajce
  • olej na opečenie
  • pečivo
  • kečup


Príprava:

K mletému mäsu pridáme namočenú a vytlačenú žemľu, mleté čierne korenie, soľ a mletú červenú papriku, môže byť aj pálivá, rozotrený strúčik cesnaku a vajce a všetko dobre premiešame. Z masy sformujeme malé bifteky, ktoré prudko opečieme z oboch strán na horúcom oleji. Neopekáme ich dlho, aby sa nevysušili a zostali šťavnaté. Bifteky položíme na polovice krajcov chleba, pokvapkáme ich kečupom a prizdobíme kolieskom cibule.