Čerstvé vitamíny zo škrupinky
ZELENÝ DOMOV - VITAMÍNY Z ČREPNÍKA Jar v nás evokuje príjemné pocity a túžbu dať šancu novému životu. Nosíme si z komory črepníky a z obchodu semiačka či priesady a sadíme o dušu bylinky, zeleninu i muškáty. A čo takto rýdzo jarnú verziu pestovateľskej aktivity?
Pestovanie byliniek môžeme pokojne spojiť aj s blížiacimi sa jarnými sviatkami, keď namiesto črepníkov použijeme vajíčkové škrupinky z rozbitých vajíčok. Je to jednoduché, zvládnu to aj naši malí školáci. Do škrupiniek umiestnených v papierovom kartóne na vajíčka nasypeme trochu zeminy, do nej vložíme semienka a pokropíme vodou. Alebo do nich umiestnime kúsok vaty, na vrch nasypeme vrstvu semienok a zase výdatne zavlažíme vodou. Takto sa dá vypestovať žerucha, ktorá je chutná rovnako do nátierky či šalátu ako do polievky. Od zasiatia by sme ju mali mať k dispozícii už do 5 až 6 dní, nesmieme však zabudnúť dopĺňať priebežne trochou vody, ktorá sa rýchlo odparuje.
TIP: Čerstvo vyrašené rastlinky sviežej zelenej farby v bielej škrupine môžu byť aj peknou veľkonočnou dekoráciou.
redakcia Doma a Rada, FOTO: www.pixabay.com