Chlebíček s ríbezľami

12.07.2024

VARENIE - RECEPTY - STUDENÝ BUFET    Zaujímavá kombinácia syru a kyslastej chuti ríbezlí je osviežujúcim pohostením v horúcich dňoch.

Ingrediencie:

  • sendvič
  • 100 g moravského bochníka alebo iného tvrdého syra
  • 50 g rokfortu
  • 100 ml sladkej smotany
  • 80 g masla
  • pažítka
  • soľ

Príprava:

Najprv si pripravíme nátierku. Oba druhy syrov postrúhame a zmiešame s maslom. Potom prilejeme smotanu a zmes vymiešame dohladka. Nátierku napokon ochutíme pokrájanou pažítkou a soľou. Sendvič nakrájame na šikmé plátky, ktoré potrieme vrstvou syrovej zmesi. Do stredu nasypeme očistené a umyté ríbezle, ktoré trochu zatlačíme do nátierky a po obvode každého chlebíčka pomocou ozdobného vrecúška nastriekame zvyšok nátierky. Na ríbezle položíme ešte kúsok zelerovej alebo petržlenovej vňate.


redakcia Doma a Rada