Chlebíček s ríbezľami
VARENIE - RECEPTY - STUDENÝ BUFET Zaujímavá kombinácia syru a kyslastej chuti ríbezlí je osviežujúcim pohostením v horúcich dňoch.
Ingrediencie:
- sendvič
- 100 g moravského bochníka alebo iného tvrdého syra
- 50 g rokfortu
- 100 ml sladkej smotany
- 80 g masla
- pažítka
- soľ
Príprava:
Najprv si pripravíme nátierku. Oba druhy syrov postrúhame a zmiešame s maslom. Potom prilejeme smotanu a zmes vymiešame dohladka. Nátierku napokon ochutíme pokrájanou pažítkou a soľou. Sendvič nakrájame na šikmé plátky, ktoré potrieme vrstvou syrovej zmesi. Do stredu nasypeme očistené a umyté ríbezle, ktoré trochu zatlačíme do nátierky a po obvode každého chlebíčka pomocou ozdobného vrecúška nastriekame zvyšok nátierky. Na ríbezle položíme ešte kúsok zelerovej alebo petržlenovej vňate.
redakcia Doma a Rada