Čo pri pálení záhy nejesť
11.01.2025
VARENIE - SPRÁVNA VÝŽIVA Zvieravé pálenie na hrudi, pocit na vracanie chuť kyslých štiav v hrdle, to sú klasické príznaky záhy. Možno sa mnohí ešte nespamätali zo sviatočných hodov, ktoré podobné ťažkosti provokujú, preto je na čase prehodnotiť svoje stravovacie návyky. A ktoré potraviny v prípade opakujúceho sa zdravotného problému v žiadnom prípade nekonzumovať alebo minimálne obmedziť?
- pikantné, korenené, ale i horúce jedlá
- vyprážané jedlá, údeniny, majonézu, tučné mäso a ryby
- cibuľu, papriku, rajčiaky, kapustu, strukoviny, cesnak
- čerstvý chlieb
- natvrdo uvarené vajce
- pikantný kečup
- čokoládu aj iné sladkosti
- slané oriešky a kešu
- alkohol, sýtené nápoje, víno, kávu a kofeínové nápoje
redakcia Doma a Rada, FOTO: www.freepik.com