Čo pri pálení záhy nejesť

11.01.2025

VARENIE - SPRÁVNA VÝŽIVA    Zvieravé pálenie na hrudi, pocit na vracanie chuť kyslých štiav v hrdle, to sú klasické príznaky záhy. Možno sa mnohí ešte nespamätali zo sviatočných hodov, ktoré podobné ťažkosti provokujú, preto je na čase prehodnotiť svoje stravovacie návyky. A ktoré potraviny v prípade opakujúceho sa zdravotného problému v žiadnom prípade nekonzumovať alebo minimálne obmedziť?

  • pikantné, korenené, ale i horúce jedlá
  • vyprážané jedlá, údeniny, majonézu, tučné mäso a ryby
  • cibuľu, papriku, rajčiaky, kapustu, strukoviny, cesnak
  • čerstvý chlieb
  • natvrdo uvarené vajce
  • pikantný kečup
  • čokoládu aj iné sladkosti
  • slané oriešky a kešu
  • alkohol, sýtené nápoje, víno, kávu a kofeínové nápoje


redakcia Doma a Rada, FOTO: www.freepik.com