Čokoládový chlebíček
VARENIE - RECEPTY - MÚČNIKY A DEZERTY Nenáročný zákusok s čokoládovou príchuťou. Konečnú verziu ovplyvní vkus hostiteľa a jeho zásoby ovocia.
Ingrediencie:
- 100 g masla
- 120 g práškového cukru
- 100 g čokolády
- 60 g mandlí
- 3 vajcia
- 50 g hrubej múky
- pol balíčka prášku do pečiva
- 40 g posekaných mandlí
- 300 ml šľahačkovej smotany
- sezónne ovocie
Príprava:
Maslo, cukor a čokoládu trochu zohrejeme a spolu vymiešame. Pridáme zomleté mandle, odstavíme a necháme vychladnúť. Potom za stáleho miešania pridáme žĺtky, tuhý sneh ušľahaný z 3 bielkov, múku zmiešanú s práškom do pečiva, posekané mandle a všetko zľahka premiešame. Cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej chlebíčkovej formy a vo vyhriatej rúre pomaly upečieme. Vychladnutý chlebík vyklopíme z formy a pokrájame na plátky. Tie potrieme vrstvou šľahačky a ozdobíme kúskami ovocia.
redakcia Doma a Rada