Fazuľková polievka s pažítkou
29.01.2024
VARENIE - RECEPTY - POLIEVKY Klasická jarná polievka v slovenskej kuchyni pripravená z čerstvej zeleniny s vôňou a vitamínmi jari.
Ingrediencie:
- 100 g mladých fazuľkových strukov
- 1 ½ l vody
- 40 g masti
- 40 g hladkej múky
- 1 väčšia cibuľa
- 1 lyžica mletej červenej papriky
- mleté čierne korenie
- soľ
- pažítka
Príprava:
Struky mladej fazuľky očistíme od vlákien, pokrájame na menšie kúsky a umyjeme. Potom ich vložíme do hrnca, zalejeme vodou a uvaríme domäkka. Z masti a múky pripravíme ružovú zápražku, pridáme nastrúhanú cibuľu, ktorú opražíme. Primiešame aj mletú červenú papriku, mleté čierne korenie a zápražku vložíme do polievky. Osolíme a povaríme. Do hotovej pridáme ešte pokrájanú pažítku.
redakcia Doma a Rada