Fazuľková polievka s pažítkou

29.01.2024

VARENIE - RECEPTY - POLIEVKY    Klasická jarná polievka v slovenskej kuchyni pripravená z čerstvej zeleniny s vôňou a vitamínmi jari.

Ingrediencie:

  • 100 g mladých fazuľkových strukov
  • 1 ½ l vody
  • 40 g masti
  • 40 g hladkej múky
  • 1 väčšia cibuľa
  • 1 lyžica mletej červenej papriky
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • pažítka


Príprava:

Struky mladej fazuľky očistíme od vlákien, pokrájame na menšie kúsky a umyjeme. Potom ich vložíme do hrnca, zalejeme vodou a uvaríme domäkka. Z masti a múky pripravíme ružovú zápražku, pridáme nastrúhanú cibuľu, ktorú opražíme. Primiešame aj mletú červenú papriku, mleté čierne korenie a zápražku vložíme do polievky. Osolíme a povaríme. Do hotovej pridáme ešte pokrájanú pažítku.


redakcia Doma a Rada