Fazuľový guláš
28.01.2024
VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY Mäsový guláš, ktorému nechýba rozmer racionálnej výživy – zdravá strukovina, konkrétne fazuľa.
Ingrediencie:
- 300 g suchej bielej fazule
- 300 g hovädzieho mäsa
- 50 g masti 2 cibule
- olej
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- hladká múka
Príprava:
Suchú fazuľu umyjeme a namočíme na noc do studenej vody. Na druhý deň ju v rovnakej vode uvaríme a až pred dovarením osolíme. Medzitým si umyté hovädzie mäso pokrájame na kocky. Na oleji speníme nadrobno posekané cibule, primiešame červenú papriku a pokrájané mäso, ktoré osolíme a dusíme domäkka. Po dokončení zaprášime múkou kvôli zahusteniu mäsovej omáčky a napokon pridáme aj uvarenú a scedenú fazuľu. Podávame s chlebom.