Gaštanová saláma
29.01.2024
VARENIE - RECEPTY - MÚČNIKY A DEZERTY Gaštanové pyré trochu inak. Ako kompaktná roláda, ktorej nechýba ani aróma višňového likéru.
Ingrediencie:
- 500 g gaštanového pyré
- 200 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 200 g masla
- 50 g orechov
- 4 lyžice višňového likéru
- práškový cukor na posypanie
Príprava:
Najprv vymiešame maslo s cukrom
práškovým i vanilkovým, s mletými orechmi i likérom
a potom pridáme gaštanové pyré a vymiesime kompaktnú masu. Dosku
posypeme práškovým cukrom a z gaštanovej hmoty vyformujeme roládu do
tvaru podlhovastej salámy. Kto chce, môže ju poliať aj čokoládovou polevou.
Sladkú salámu necháme stuhnúť v chladničke. Potom ju pokrájame
a podávame ozdobenú šľahačkou.