Hovädzia pečeň na slanine
06.02.2024
VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY Rezne z hovädzej pečene s hustou šťavou podávané s ryžou.
Ingrediencie:
- 400 g hovädzej pečene
- 40 g slaniny
- 1 veľká cibuľa
- 10 g múky
- soľ
- mleté čierne korenie
Príprava:
Na kocky pokrájanú a opraženú slaninu pridáme nadrobno posekanú cibuľu, ktorú necháme opiecť dosklovita. Potom pridáme pečeň pokrájanú na rezne, opečieme na oboch stranách a podlejeme vodou, okoreníme a dusíme. Keď pečeň mäkká, šťavu zahustíme hladkou múkou a ešte povaríme. A potom osolíme, inak by pečeň mohla stvrdnúť. Podávame s ryžou alebo so zemiakovým pyré a s kyslou uhorkou alebo s hlávkovým šalátom poliatym sladkokyslým nálevom.
redakcia Doma a Rada