Hovädzia polievka s hubami

19.07.2024

VARENIE - RECEPTY - POLIEVKY    Mäsový vývar vylepšený chuťou opražených húb.

Ingrediencie:

  • 500 g hovädzieho mäsa na polievku
  • 1 a ½ l vody
  • cibuľa
  • pór
  • 100 g miešanej koreňovej zeleniny
  • kúsok kelu
  • soľ
  • pár zrniek nového korenia
  • 10 g masla alebo olej
  • 40 g húb, mimo sezóny postačia aj šampiňóny

Príprava:

Umyté mäso pokrájame na menšie kusy, v hrnci ho zalejeme studenou vodou a dáme pri miernej teplote variť. Asi po hodine pridáme očistenú zeleninu, pór, cibuľu, kel a korenie i soľ. Napokon vložíme do polievky šampiňóny, ktoré sme pokrájané podusili na tuku. Polievku varíme, kým nie sú kúsky mäsa i zelenina mäkké.


redakcia Doma a Rada