Hríby na grile
14.08.2024
VARENIE - RECEPTY - BEZMÄSITÉ JEDLÁ Prosté a zároveň výnimočné. Grilované hríby sú vhodné pre všetkých milovníkov lesných plodov a rýchlej prípravy jedál.
Ingrediencie:
- asi 8 hríbových hlavičiek, väčších a tvrdších
- olej
- 3 strúčiky cesnaku
- mleté čierne korenie
- soľ
- petržlenová vňať
Príprava:
Cesnak očistíme a pokrájame na rezančeky. Tie potom napicháme do hlavičiek hríbov. Ešte ich okoreníme, osolíme a pokvapkáme olejom. Po chvíľke odležania ich umiestnime na rozohriaty grilovací rošt a z oboch strán ich ugrilujeme. Občas ich pofŕkame olejom. Hotové hríbové pochúťky podávame na sendvičových hriankach posypané posekanou petržlenovou vňaťou. Podobne ich môžeme upiecť aj v rúre.
redakcia Doma a Rada