Hríby na grile

14.08.2024

VARENIE - RECEPTY - BEZMÄSITÉ JEDLÁ     Prosté a zároveň výnimočné. Grilované hríby sú vhodné pre všetkých milovníkov lesných plodov a rýchlej prípravy jedál.

Ingrediencie:

  • asi 8 hríbových hlavičiek, väčších a tvrdších
  • olej
  • 3 strúčiky cesnaku
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • petržlenová vňať

Príprava:

Cesnak očistíme a pokrájame na rezančeky. Tie potom napicháme do hlavičiek hríbov. Ešte ich okoreníme, osolíme a pokvapkáme olejom. Po chvíľke odležania ich umiestnime na rozohriaty grilovací rošt a z oboch strán ich ugrilujeme. Občas ich pofŕkame olejom. Hotové hríbové pochúťky podávame na sendvičových hriankach posypané posekanou petržlenovou vňaťou. Podobne ich môžeme upiecť aj v rúre.


redakcia Doma a Rada