Hydinový ražeň

28.07.2024

VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY    Netradičné ražniči z dvoch druhov mäsa a slaniny.

Ingrediencie:

  • 200 g kuracej pečene 
  • 400 g mäsa z kurčaťa 
  • 50 g údenej slaniny bez kože 
  • soľ
  • ľmleté čierne korenie 
  • 3 lyžice oleja

Príprava:

Kuracie pečene nakrájame na kúsky, kurča vykostíme, nakrájame na malé kúsky (ponecháme kvôli chuti aj s kožou), slaninu tiež pokrájame na plátky. Na ihlu napichujeme striedavo mäso, pečeň a slaninu. Najprv trochu sprudka opečieme na rozpálenom oleji a potom pomalšie dopekáme. Počas pečenia ražeň polievame výpekom. Podávame s chlebom alebo s opekanými zemiakmi.


redakcia Doma a Rada