Hydinový ražeň
28.07.2024
VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY Netradičné ražniči z dvoch druhov mäsa a slaniny.
Ingrediencie:
- 200 g kuracej pečene
- 400 g mäsa z kurčaťa
- 50 g údenej slaniny bez kože
- soľ
- ľmleté čierne korenie
- 3 lyžice oleja
Príprava:
Kuracie pečene nakrájame na kúsky, kurča vykostíme, nakrájame na malé kúsky (ponecháme kvôli chuti aj s kožou), slaninu tiež pokrájame na plátky. Na ihlu napichujeme striedavo mäso, pečeň a slaninu. Najprv trochu sprudka opečieme na rozpálenom oleji a potom pomalšie dopekáme. Počas pečenia ražeň polievame výpekom. Podávame s chlebom alebo s opekanými zemiakmi.
redakcia Doma a Rada