Jablková saláma
09.11.2024
VARENIE - RECEPTY - MÚČNIKY A DEZERTY Jablková saláma je zimná sladká pochúťka, ktorej pre vysoký obsah jabĺk a orechov nechýbajú vitamíny.
Ingrediencie:
- 210 kryštálového cukru
- 100 ml vody
- 300 g jabĺk
- 50 g hrozienok
- 50 g mandlí
- 100 g mletých orechov
- mleté klinčeky
- mletá škorica
- citrónová kôra a šťava z pol citróna
Príprava:
Z cukru a vody uvaríme hustý sirup, pridáme
postrúhané jablká a uvaríme hustú kašu. Potom pridáme hrozienka, olúpané
posekané mandle, pomleté orechy, trochu mletej škorice a mletých
klinčekov, citrónovú šťavu postrúhanú citrónovú kôru a všetko dobre
premiešame. Napoly vychladnutú masu vyklopíme na dosku posypanú práškovým
cukrom a vyformujeme z nej salámu, ktorú napokon ešte obalíme v
cukre. Salámu necháme niekoľko dní schnúť a potom ju nakrájame na plátky.
redakcia Doma a Rada