Jablkový puding so šľahačkou

19.10.2024

VARENIE - RECEPTY - MÚČNIKY A DEZERTY    Teplý jablkový dezert s orechmi a s kandizovaným ovocím.

Ingrediencie:

  • 500 g kyslastých jabĺk 
  • 100 g práškového cukru 
  • 60 g orechov 
  • 60 g piškótových omrvín 
  • 1 citrón 
  • 50 g kandizovaného ovocia 
  • 50 g masla 
  • 200 ml sladkej smotany na šľahačku

Príprava:

Olúpané jablká postrúhame. Ohňovzdornú misu vymastíme, vysypeme strúhankou a dáme do nej väčšiu polovicu postrúhaných jabĺk. Posypeme cukrom, mletými orechmi, piškótovými omrvinkami, pokvapkáme citrónovou šťavou, potom uložíme vrstvu posekaného kandizovaného ovocia a na záver vrstvu jabĺk. Polejeme rozpusteným maslom a vo vyhriatej rúre pečieme pomaly asi hodinu. Upečený a vychladnutý puding ozdobíme šľahačkou a kandizovaným ovocím.


redakcia Doma a Rada