Jablkový puding so šľahačkou
19.10.2024
VARENIE - RECEPTY - MÚČNIKY A DEZERTY Teplý jablkový dezert s orechmi a s kandizovaným ovocím.
Ingrediencie:
- 500 g kyslastých jabĺk
- 100 g práškového cukru
- 60 g orechov
- 60 g piškótových omrvín
- 1 citrón
- 50 g kandizovaného ovocia
- 50 g masla
- 200 ml sladkej smotany na šľahačku
Príprava:
Olúpané jablká postrúhame. Ohňovzdornú misu vymastíme, vysypeme strúhankou a dáme do nej väčšiu polovicu postrúhaných jabĺk. Posypeme cukrom, mletými orechmi, piškótovými omrvinkami, pokvapkáme citrónovou šťavou, potom uložíme vrstvu posekaného kandizovaného ovocia a na záver vrstvu jabĺk. Polejeme rozpusteným maslom a vo vyhriatej rúre pečieme pomaly asi hodinu. Upečený a vychladnutý puding ozdobíme šľahačkou a kandizovaným ovocím.
redakcia Doma a Rada