Kapor vo vínnej omáčke
VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY Vyhradené pre gurmánov. Pretože kúsky kaprieho mäsa v chutnej omáčke s príchuťou zeleniny a cesnaku sú skutočne lahodné.
Ingrediencie:
- 600 g očisteného kapra
- 500 ml vody
- 200 ml bieleho vína
- 60 g cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 mrkva
- zelená petržlenová vňať
- 1 bobkový list
- čierne korenie
- soľ
- trocha cukru
Príprava:
Očisteného a vypitvaného kapra umyjeme a pokrájame na porcie. Do tlakového hrnca dáme vodu, prilejeme víno, pridáme pokrájanú cibuľu, cesnak, mrkvu pokrájanú na kolieska, posekanú petržlenovú vňať, bobkový list, celé čierne korenie a pokrájaného kapra. Všetko ešte osolíme, hrniec zavrieme a rybu v omáčke varíme pod tlakom 5 minút. Keď hrniec vychladne, otvoríme ho, rybu vyberieme a upravíme na misu. Omáčku pretrieme cez sito, osladíme cukrom a prelejeme ňou porcie ryby. Podávame s hriankami.
redakcia Doma a Rada