Kapustnica so smotanou

18.12.2024

VARENIE - RECEPTY - POLIEVKY    Všetky chute kyslej kapusty, údenej klobásy, bobkového listu či sušených hríbov v tejto polievke zjemní napokon lyžica hustej smotany.

Ingrediencie:

  • 2 nožičky domácej údenej klobásy
  • kúsok údeného mäsa
  • 15 g sušených húb
  • 30 g hladkej múky
  • 250 ml mlieka
  • 20 g masti
  • 20 g cibule
  • 500 g kyslej kapusty
  • soľ
  • bobkový list
  • rasca
  • mletá červená paprika
  • kyslá smotana

Príprava:

Údené mäso a huby namočené vo vode uvaríme vo vode zmiešanej s vodou z kyslej kapusty. Uvarené mäso vyberieme a k hubám pridáme pokrájanú kapustu, klobásu, rascu, bobkový list a varíme. Z múky a mlieka pripravíme zátrepku, ktorú prilejeme ku kapuste a ešte spolu povaríme. Na masti zapeníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme červenú papriku a dáme do polievky. Tú napokon dochutíme trochou cukru a v prípade potreby dosolíme. Klobásu pokrájame a vložíme do polievky. K hotovej kapustnici podávame lyžicu kyslej smotany.


redakcia Doma a Rada