Kapustnica so smotanou
VARENIE - RECEPTY - POLIEVKY Všetky chute kyslej kapusty, údenej klobásy, bobkového listu či sušených hríbov v tejto polievke zjemní napokon lyžica hustej smotany.
Ingrediencie:
- 2 nožičky domácej údenej klobásy
- kúsok údeného mäsa
- 15 g sušených húb
- 30 g hladkej múky
- 250 ml mlieka
- 20 g masti
- 20 g cibule
- 500 g kyslej kapusty
- soľ
- bobkový list
- rasca
- mletá červená paprika
- kyslá smotana
Príprava:
Údené mäso a huby namočené vo vode uvaríme vo vode zmiešanej s vodou z kyslej kapusty. Uvarené mäso vyberieme a k hubám pridáme pokrájanú kapustu, klobásu, rascu, bobkový list a varíme. Z múky a mlieka pripravíme zátrepku, ktorú prilejeme ku kapuste a ešte spolu povaríme. Na masti zapeníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme červenú papriku a dáme do polievky. Tú napokon dochutíme trochou cukru a v prípade potreby dosolíme. Klobásu pokrájame a vložíme do polievky. K hotovej kapustnici podávame lyžicu kyslej smotany.
redakcia Doma a Rada