Kelové závitky
27.02.2024
VARENIE - RECEPTY - ZELENINA A OVOCIE Dusené kelové listy sú vhodné na rôzne náplne z mletého mäsa.
Ingrediencie:
- 400 g kelových listov
- 200 g bravčového mäsa
- 250 g hovädzieho mäsa
- 1 cibuľa
- 1 vajce
- mleté čierne korenie
- olej
- pažítka
- soľ
- kečup
- zeleninový alebo mäsový vývar
- petržlenová vňať
Príprava:
Mäso pomelieme, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľa, vajce, mleté čierne korenie, pažítku a soľ. Všetko dobre zmiešame. Pripravenou plnkou naplníme kelové listy, ktoré sme sparili horúcou vodou, aby zmäkli. Listy zvinieme, okraje preložíme, aby plnka nevytiekla a závitky poukladáme do vymastenej ohňovzdornej misy. Potom ich podlejeme vývarom, pokvapkáme olejom a dusíme. Hotové ich pokvapkáme kečupom a posypeme petržlenovou vňaťou.
redakcia Doma a Rada