Kelové závitky

27.02.2024

VARENIE - RECEPTY - ZELENINA A OVOCIE    Dusené kelové listy sú vhodné na rôzne náplne z mletého mäsa.

Ingrediencie:

  • 400 g kelových listov 
  • 200 g bravčového mäsa 
  • 250 g hovädzieho mäsa 
  • 1 cibuľa 
  • 1 vajce 
  • mleté čierne korenie 
  • olej 
  • pažítka 
  • soľ 
  • kečup 
  • zeleninový alebo mäsový vývar 
  • petržlenová vňať

Príprava:

Mäso pomelieme, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľa, vajce, mleté čierne korenie, pažítku a soľ. Všetko dobre zmiešame. Pripravenou plnkou naplníme kelové listy, ktoré sme sparili horúcou vodou, aby zmäkli. Listy zvinieme, okraje preložíme, aby plnka nevytiekla a závitky poukladáme do vymastenej ohňovzdornej misy. Potom ich podlejeme vývarom, pokvapkáme olejom a dusíme. Hotové ich pokvapkáme kečupom a posypeme petržlenovou vňaťou.


redakcia Doma a Rada