Klobásový puding

28.01.2024

VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY    Puding s chuťou klobásy zasýti celú rodinu.

Ingrediencie:

  • 300 g údenej klobásy
  • 25 g masti
  • 25 g hrubej múky
  • 3 vajcia
  • 200 ml mlieka
  • soľ
  • zelená petržlenová vňať


Príprava:

Domácu údenú klobásu olúpeme, zomelieme a rozotrieme. Z masti a múky pripravíme svetlú zápražku, zalejeme ju mliekom a uvaríme hustú kašu. Do chladnúcej kaše zamiešame žĺtky, soľ, zomletú klobásu a nakoniec tuhý sneh z bielkov spolu s pokrájanou zelenou petržlenovou vňaťou. Zmes vložíme do vymastenej pudingovej formy a varíme vo vodnom kúpeli 35 až 40 minút. Vychladnutý puding vyklopíme a pokrájame. Podávame so zeleninovým šalátom.