Klobásový puding
28.01.2024
VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY Puding s chuťou klobásy zasýti celú rodinu.
Ingrediencie:
- 300 g údenej klobásy
- 25 g masti
- 25 g hrubej múky
- 3 vajcia
- 200 ml mlieka
- soľ
- zelená petržlenová vňať
Príprava:
Domácu údenú klobásu olúpeme, zomelieme a rozotrieme. Z masti a múky pripravíme svetlú zápražku, zalejeme ju mliekom a uvaríme hustú kašu. Do chladnúcej kaše zamiešame žĺtky, soľ, zomletú klobásu a nakoniec tuhý sneh z bielkov spolu s pokrájanou zelenou petržlenovou vňaťou. Zmes vložíme do vymastenej pudingovej formy a varíme vo vodnom kúpeli 35 až 40 minút. Vychladnutý puding vyklopíme a pokrájame. Podávame so zeleninovým šalátom.