Kotlíkový guláš z baraniny

06.07.2024

VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY    Guláš pripravený z baraniny, najlepšie v prírodnom prostredí.

Ingrediencie:

  • 50 g údenej slaniny 
  • 2 stredne veľké cibule 
  • 400 g baranieho mäsa 
  • rasca 
  • soľ 
  • mletá červená paprika 
  • 120 g zeleniny 
  • 400 g zemiakov

Príprava:

Posekané cibule speníme na opraženej údenej slanine pokrájanej na malé kocky. Potom pridáme dve lyžičky mletej červenej papriky a na kocky pokrájané baranie mäso. Posolíme, pridáme trochu rasce, postrúhanú mrkvu, petržlen a zeler a dusíme. Keď je mäso mierne opečené a šťava vydusená, zalejeme ho vodou a varíme. Keď je mäso mäkké, pridáme na kocky pokrájané zemiaky a dovaríme. Napokon dochutíme soľou. V letných mesiacoch môžeme namiesto koreňovej zeleniny dať 2 papriky a 4 rajčiaky.


redakcia Doma a Rada