Kurča na hubách
VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY Kurča trochu inak – s hubami a s anglickou slaninou.
Ingrediencie:
- 1 kurča
- mäsový vývar
- olej
- 1 väčšia cibuľa
- 150 g húb
- 120 g anglickej slaniny
- 20 g rajčiakového pretlaku
- 30 g múky
- mleté čierne korenie
- soľ
Príprava:
Umyté kurča pokrájame na porcie, ktoré osolíme i okoreníme. Potom kúsky mäsa dáme na rozohriaty olej, prikryjeme a z oboch strán pri miernej teplote opekáme. Opečené porcie preložíme do hlbšej rajnice. Z oleja, v ktorom sme opekali kurča, z múky, z mäsového vývaru a z rajčiakového pretlaku pripravíme šťavu. Tú potom precedíme na kurča a prikryté ho pri miernej teplote dusíme, kým mäso nezmäkne. Udusené kurča servírujeme posypané opečenou anglickou slaninou pokrájanou na tenké pásiky, dusenou cibuľou a klobúčikmi húb, ktoré sme opiekli na oleji. Môžeme podávať so zemiakmi uvarenými v šupke, ktoré sme pokrájané na kocky opiekli na oleji a posypali petržlenovou vňaťou.
Doma a Rada