Kurča na hubách

15.08.2024

VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY    Kurča trochu inak – s hubami a s anglickou slaninou.

Ingrediencie:

  • 1 kurča 
  • mäsový vývar 
  • olej 
  • 1 väčšia cibuľa 
  • 150 g húb 
  • 120 g anglickej slaniny 
  • 20 g rajčiakového pretlaku 
  • 30 g múky 
  • mleté čierne korenie 
  • soľ

Príprava:

Umyté kurča pokrájame na porcie, ktoré osolíme i okoreníme. Potom kúsky mäsa dáme na rozohriaty olej, prikryjeme a z oboch strán pri miernej teplote opekáme. Opečené porcie preložíme do hlbšej rajnice. Z oleja, v ktorom sme opekali kurča, z múky, z mäsového vývaru a z rajčiakového pretlaku pripravíme šťavu. Tú potom precedíme na kurča a prikryté ho pri miernej teplote dusíme, kým mäso nezmäkne. Udusené kurča servírujeme posypané opečenou anglickou slaninou pokrájanou na tenké pásiky, dusenou cibuľou a klobúčikmi húb, ktoré sme opiekli na oleji. Môžeme podávať so zemiakmi uvarenými v šupke, ktoré sme pokrájané na kocky opiekli na oleji a posypali petržlenovou vňaťou.


Doma a Rada