Kurča po zemplínsky

06.02.2024

VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY    Kurča po zemplínsky je dusené hydinové mäso na paprike a rajčiakoch podávané s haluškami.

Ingrediencie:

  • menšie kurča
  • 2 papriky
  • 3 rajčiaky
  • 1 väčšia cibuľa
  • olej
  • mletá červená paprika
  • soľ


Príprava:

Očistené kurča prudko opečieme na oleji v pekáči. Potom ho rozštvrtíme, posolíme, posypeme mletou červenou paprikou a vrátime do pekáča. Ešte pridáme pokrájané rajčiaky a papriky (červenú i zelenú) pokrájanú na rezance. Trochu podlejeme vodou a prikryté dusíme. Keď sú mäso i paprika mäkké, ešte päť minút dopekáme vo vyhriatej rúre v odkrytom pekáči. Podávame s haluškami.


redakcia Doma a Rada