Kurča po zemplínsky
06.02.2024
VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY Kurča po zemplínsky je dusené hydinové mäso na paprike a rajčiakoch podávané s haluškami.
Ingrediencie:
- menšie kurča
- 2 papriky
- 3 rajčiaky
- 1 väčšia cibuľa
- olej
- mletá červená paprika
- soľ
Príprava:
Očistené kurča prudko opečieme na oleji v pekáči. Potom ho rozštvrtíme, posolíme, posypeme mletou červenou paprikou a vrátime do pekáča. Ešte pridáme pokrájané rajčiaky a papriky (červenú i zelenú) pokrájanú na rezance. Trochu podlejeme vodou a prikryté dusíme. Keď sú mäso i paprika mäkké, ešte päť minút dopekáme vo vyhriatej rúre v odkrytom pekáči. Podávame s haluškami.
redakcia Doma a Rada