Kyslé slede v aspiku
03.03.2025
VARENIE - RECEPTY - STUDENÝ BUFET Majonézový šalát s kyslým sleďom a vajíčkom zaliaty aspikom je výborným pohostením alebo studenou večerou.

Ingrediencie:
- 250 g kyslých sleďov
- 200 g francúzskeho šalátu
- polovica citróna
- 1 vajce
- kapia
- zelená petržlenová vňať
- 200 g aspiku
Príprava:
Francúzsky šalát (môže byť aj zemiakový alebo vlašský) rozdelíme do 4 misiek. Do stredu uložíme kúsky sleďa kožou smerom hore, aby vynikol v aspiku. Pridáme aj osminku citróna, koliesko vajca uvareného natvrdo, kúsok kapie a lístky petržlenovej vňate. Pokvapkáme aspikom a po stuhnutí zalejeme zvyšným aspikom. Podávame s pečivom.
redakcia Doma a Rada