Kyslé slede v aspiku

03.03.2025

VARENIE - RECEPTY - STUDENÝ BUFET   Majonézový šalát s kyslým sleďom a vajíčkom zaliaty aspikom je výborným pohostením alebo studenou večerou.

Ingrediencie:

  • 250 g kyslých sleďov 
  • 200 g francúzskeho šalátu 
  • polovica citróna 
  • 1 vajce 
  • kapia 
  • zelená petržlenová vňať 
  • 200 g aspiku

Príprava:

Francúzsky šalát (môže byť aj zemiakový alebo vlašský) rozdelíme do 4 misiek. Do stredu uložíme kúsky sleďa kožou smerom hore, aby vynikol v aspiku. Pridáme aj osminku citróna, koliesko vajca uvareného natvrdo, kúsok kapie a lístky petržlenovej vňate. Pokvapkáme aspikom a po stuhnutí zalejeme zvyšným aspikom. Podávame s pečivom.


redakcia Doma a Rada