Lahôdkový sendvič
VARENIE - RECEPTY - STUDENÝ BUFET Slaná maškrta s chuťou syra a šunky, ktorou nepohrdne ani najväčší labužník. Výborná k vínu.
Ingrediencie:
- 1 sendvič
- 150 g šunkovej peny
- 100 g šunky
- 30 g kápie
- 2 vajcia
- 2 väčšie kyslé uhorky
- 300 g tvrdého syra
- 100 g smotanového syra
- 100 g masla
- soľ
- mleté čierne korenie
- zelená petržlenová vňať
Príprava:
Zo sendviča odkrojíme kraje a z obidvoch pomocou lyžice vyberieme striedku. Šunku, polovicu syra, uhorky i kapiu nakrájame na menšie kúsky a petržlenovú vňať posekáme nadrobno. Všetky tieto ingrediencie zmiešame so šunkovou penou na kompaktnú hmotu, ktorú osolíme i okoreníme. Nakoniec ešte primiešame natvrdo uvarené a pokrájané vajcia. Vydlabané telo sendviča postupne z oboch strán smerom do stredu naplníme plnkou. Potom i maslo vymiešame so smotanovým syrom a zmes natrieme na povrch sendviča. Napokon ho obalíme v nastrúhanom zvyšnom syre, opatrne zabalíme do alobalu, no nie natesno, aby sme nepoškodili syrový obal. V chlade ho necháme do nasledujúceho dňa a potom ho ostrým nožom nakrájame na plátky.
redakcia Doma a Rada