Letný dezert z ríbezlí

08.07.2024

VARENIE - RECEPTY - MÚČNIKY A DEZERTY    Z letného ovocia si môžeme pripraviť ľahký dezert, platí to aj pre ríbezle.

Ingrediencie:

  • 2 vaječné bielka
  • 150 g práškového cukru
  • 250 g ríbezľových bobúľ

Príprava:

  • Najskôr vyšľaháme bielky. Potom postupne pridávame cukor a šľaháme do stuhnutia.
  • Očistené ríbezle rozmixujeme na hladké pyré.
  • Napokon do bielkového sladkého snehu pridáme ríbezľové pyré a dobre premiešame. Podávame vo vysokých pohároch a môžeme pridať aj trochu šľahačky a pár bobúľ ovocia.


TIP: Podobne si môžeme pripraviť dezert aj z jahôd, malín, čučoriedok a černíc.


redakcia Doma a Rada, FOTO: www.pixabay.com