Maršálska šunka
11.03.2024
VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY Šunka so zapečeným mozočkom a vajcom je snom všetkých milovníkov vnútorností a nových kulinárskych nápadov.
Ingrediencie:
- 250 g mozočku
- 4 plátky šunky
- 4 vajcia
- olej
- mleté čierne korenie
- soľ
Príprava:
Na vymastenú grilovaciu misu uložíme plátky šunky a na každý dáme pár kúskov odblaneného a pokrájaného mozočku, ktorý osolíme. Na každú porciu vyklopíme surové vajce a okoreníme ho. Misku vložíme pod gril a jedlo grilujeme asi 3 až 4 minúty. Hotové obložené šunky preložíme na ohriatu misu a ozdobíme listami šalátu a štvrtkami rajčiakov. Podávame ako predjedlo alebo ľahšiu večeru spolu s chlebom alebo pečivom.
redakcia Doma a Rada