Mleté teľacie rezne s kaviárom
VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY Teľacie mäso s kaviárom a s holandskou omáčkou môže byť grilovanou špecialitou pre víkendový obed.
Ingrediencie:
- 600 g teľacieho mäsa
- mlieko
- 1 žemľa
- mleté čierne korenie
- muškátový oriešok
- 1 vajce
- 4 vajcia uvarené natvrdo
- kaviár
Holandská omáčka:
- 100 ml mlieka
- 200 ml vývaru
- 4 žĺtky
- 40 g masla
- soľ
- citrónová šťava
Príprava:
Najprv si pripravíme omáčku. Do jenskej misy alebo menšej rajnice nalejeme mlieko a vývar, pridáme žĺtky i maslo a umiestnime ju do hrnca s vodou. Zmes šľaháme nad parou a keď zhustne na omáčku, osolíme ju a pokvapkáme citrónovou šťavou a ešte raz premiešame. Umyté teľacie mäso odblaníme. Žemľu namočíme do mlieka alebo do vody, vyžmýkame a spolu s mäsom zomelieme. Tú potom osolíme, pridáme mleté čierne korenie a nastrúhaný muškátový oriešok, surové vajce a všetko dobre premiešame. Na doske posypanej múkou sformujeme menšie rezne, ktoré potrieme trochou oleja. Poukladáme ich na grilovací rošt a grilujeme z oboch strán 3 až 4 minúty. Hotové rezne dáme na misu, na každý uložíme polovicu vareného vajca a kôpku kaviáru. Podávame s opekanými zemiakmi a s holandskou omáčkou.