Mleté teľacie rezne s kaviárom

06.10.2024

VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY     Teľacie mäso s kaviárom a s holandskou omáčkou môže byť grilovanou špecialitou pre víkendový obed.

Ingrediencie:

  • 600 g teľacieho mäsa 
  • mlieko 
  • 1 žemľa 
  • mleté čierne korenie 
  • muškátový oriešok 
  • 1 vajce 
  • 4 vajcia uvarené natvrdo 
  • kaviár

Holandská omáčka:

  • 100 ml mlieka 
  • 200 ml vývaru 
  • 4 žĺtky 
  • 40 g masla 
  • soľ 
  • citrónová šťava

Príprava:

Najprv si pripravíme omáčku. Do jenskej misy alebo menšej rajnice nalejeme mlieko a vývar, pridáme žĺtky i maslo a umiestnime ju do hrnca s vodou. Zmes šľaháme nad parou a keď zhustne na omáčku, osolíme ju a pokvapkáme citrónovou šťavou a ešte raz premiešame. Umyté teľacie mäso odblaníme. Žemľu namočíme do mlieka alebo do vody, vyžmýkame a spolu s mäsom zomelieme. Tú potom osolíme, pridáme mleté čierne korenie a nastrúhaný muškátový oriešok, surové vajce a všetko dobre premiešame. Na doske posypanej múkou sformujeme menšie rezne, ktoré potrieme trochou oleja. Poukladáme ich na grilovací rošt a grilujeme z oboch strán 3 až 4 minúty. Hotové rezne dáme na misu, na každý uložíme polovicu vareného vajca a kôpku kaviáru. Podávame s opekanými zemiakmi a s holandskou omáčkou.