Morčacie stehná na zázvore

06.02.2024

VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY    Pečené morčacie mäso na smotane podávané s knedľou.

Ingrediencie:

  • zadný diel z morky a 2 stehná
  • 150 g masla
  • 1 veľká cibuľa
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 10 g zázvoru
  • 50 ml smotany
  • 50 g hladkej múky


Príprava:

Morčacie stehná vykostíme, chrbát rozsekneme na dva diely, osolíme, okoreníme a doružova opečieme na masle. Opečené mäso vyberieme a na zvyšnom tuku opražíme pokrájanú cibuľu, posypeme zázvorom, podlejeme vývarom alebo vodou, vložíme doň opäť mäso prikryté dáme do rúry piecť. Pri pečení častejšie polievame. Mäkké mäso vyberieme, šťavu vydusíme, poprášime hladkou múkou, necháme povariť a napokon zalejeme smotanou a necháme prevrieť. Omáčku ešte prelisujeme cez jemné sitko a nelejeme na mäso. Podávame s knedľou.


redakcia Doma a Rada