Obložená žemľa s bryndzou
16.02.2024
VARENIE - RECEPTY - STUDENÝ BUFET Hody ako od baču. Ten by každého ponúkol bryndzou a klobásou. My pridáme ešte sezónnu zeleninu a žemľu.
Ingrediencie:
- 3 žemle
- 150 g bryndze
- 50 g rastlinného masla
- pálivá mletá červená paprika
- 50 g suchej klobásy
- zelená paprika
- rajčiak
- zelená petržlenová vňať
Príprava:
Bryndzu vymiešame s rastlinným maslom a pálivou mletou červenou paprikou. Žemle prekrojíme napoly a na rozkrojené plochy natrieme vyšľahanú pikantnú bryndzu. Zelenú papriku a klobásu pokrájame na plátky a rajčiak na osminky. Sezónnou zeleninou, kolieskami klobásy a vetvičkami petržlenovej vňate žemle s bryndzou ozdobíme.
redakcia Doma a Rada