Obložené vyprážané vajcia
VARENIE - RECEPTY - BEZMÄSITÉ JEDLÁ Netradičný recept na vyprážané vajcia, ktoré sme najprv uvarili v octovej vode, podávame s chrenovou omáčkou.
Ingrediencie:
- 4 vajcia
- 700 ml vody
- 100 ml octu
- soľ
- 60 g hladkej múky
- 1 vajce
- 60 g strúhanky
- tuk na vyprážanie
- 100 ml jogurtu
- 20 g očisteného chrenu
- práškový cukor
- zelená petržlenová vňať
- sterilizovaná uhorka
- rajčiaky
Príprava:
Vodu s octom prevaríme a do vriacej tesne nad hladinou vyklopíme postupne všetky vajcia. Varíme pomaly asi 15 minút tak, aby vajcia vyplávali a nemuseli sa obracať. Uvarené vajcia preložíme pomocou lopatky do studenej osolenej vody a necháme vychladnúť. Vychladnuté osušíme, obalíme v múke, rozšľahanom vajci a strúhanke a vypražíme. Jogurt vymiešame so strúhaným chrenom, trochou cukru a soli. Hotové vypražené vajcia polejeme chrenovou omáčkou a obložíme sterilizovanou i čerstvou zeleninou.
Poznámka: Namiesto sterilizovanej uhorky môžeme použiť sterilizovanú kapiu, fazuľku a mrkvu a rajčiaky vymeniť za čerstvé reďkovky.