Omáčka zo sušeného ovocia

14.12.2024

VARENIE - RECEPTY - BEZMÄSITÉ JEDLÁ     Štiepková omáčka bolo tradičným pôstnym jedlom, ktoré si ľudia zvykli kedysi variť aj v období adventu.

Ingrediencie:

  • 250 g sušeného ovocia (jablká, marhule, slivky, hrušky)
  • 200 ml mlieka
  • hladká múka
  • olej
  • klinčeky
  • soľ

Príprava:

Sušené štiepky zo sezónneho ovocia najprv uvaríme vo vode. Z oleja a múky si pripravíme bledú zápražku, v ktorej opražíme aj pár roztlčených klinčekov. Zalejeme ju vodou, dobre premiešame a prilejeme do základu s uvareným ovocím. Dobre povaríme a na záver omáčku zahustíme mliečnou zátrepkou a posolíme.


redakcia Doma a Rada