Ovocná piškótová misa
VARENIE - RECEPTY - MÚČNIKY A DEZERTY Nepečený múčnik s jahodami, ktorý vyžaduje istú trpezlivosť najmä pri príprave vanilkového krému.
Ingrediencie:
- 30 podlhovastých piškót
- 50 g čerstvých jahôd
- 750 ml mlieka
- 3 žĺtky
- balíček vanilkového cukru
- 150 g cukru
- 40 g hladkej múky
- 3 bielky
- 1 lyžica cukru
- 250 ml šľahačkovej smotany
Príprava:
Najprv uvaríme vanilkový krém. V troche mlieka rozmiešame žĺtky, vanilkový, kryštálový cukor a hladkú múku a zmes vlejeme od zvyšku mlieka, ktoré sme dobre rozohriali. Za stáleho miešania varíme vo vodnom kúpeli do polohusta. Bielky si vyšľaháme dohusta a nad parou do snehu zašľaháme aj cukor. Hustý sneh zamiešame do uvareného vanilkového krému a pri miernej teplote premiešame metličkou. Potom ho necháme chladnúť, ale často ho premiešame, aby sa nevytvorila pevná kôrka. Do väčšej sklenenej misy dáme vrstvu piškót, na ktoré položíme posekané jahody a tie zalejeme časťou krému. Takto pokračujeme vo vrstvení, kým neminieme všetky ingrediencie, poslednou vrstvou je krém. Misu dáme na niekoľko hodín do chladničky. Servírujeme so šľahačkou.
redakcia Doma a Rada