Paprika s jahodou

05.08.2024

VARENIE - RECEPTY - STUDENÝ BUFET    Zaujímavá kombinácia papriky, ktorú dopĺňa výrazná chuť chutného majonézového šalátu a naopak jemná chuť jahody.

Ingrediencie:

  • 4 papriky 
  • 8 veľkých jahôd 
  • 120 g jemnej salámy 
  • 150 g tvrdého syra 
  • 2 kyslé uhorky 
  • 50 g kapie 
  • 150 g ochutenej majonézy 
  • 30 g ochutenej majonézy 
  • 1 natvrdo uvarené vajce 
  • mleté čierne korenie 
  • worcesterská omáčka 
  • soľ
  • petržlenová vňať

Príprava:

Dopredu si pripravíme šalát, ktorý potom necháme stáť v chladničke asi 2 hodiny. Salámu, vajce, kyslé uhorky i syr nakrájame na malé kocky, pridáme posekanú kapiu a majonézu a pred zmiešaním ešte dochutíme soľou, worcesterskou omáčkou a mletým čiernym korením. Papriky rozkrojíme pozdĺžne, vyberieme jadrovníky a očistené polovice naplníme majonézovým šalátom. Vrch ozdobíme petržlenovou vňaťou a jahodou a polejeme hustou majonézou.


redakcia Doma a Rada