Pečená paprika plnená zeleninou
VARENIE - RECEPTY - ZELENINA A OVOCIE Paprika plnená zeleninou je určená najmä milovníkom klasickej receptúry na plnenú papriku.
Ingrediencie:
- 4 zelené papriky
- olej
- 8 rajčiakov
- 200 ml kyslej smotany
Plnka:
- olej
- 1 cibuľa
- 50 g mrkvy
- 50 g zeleru
- 40 g ryže
- 1 vajce
- soľ
- zelená petržlenová vňať
- mleté čierne korenie
Príprava:
Očistenú a pokrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme postrúhanú mrkvu a zeler a spolu popražíme. Potom pridáme umytú ryžu a soľ, zmes zalejeme vriacou vodou, prikryjeme a udusíme. K vychladnutej ryži so zeleninou primiešame vajce, mleté čierne korenie a posekanú zelenú petržlenovú vňať. Pripravenou plnkou naplníme očistenú papriku zbavenú jadrovníka, poukladáme ju do nádoby s olejom a na paradajky pokrájané na štvrtky a upečieme. Upečené plnené papriky zalejeme kyslou smotanou. Podávame so zemiakmi.
redakcia Doma a Rada