Pečené husacie stehná
VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY Svätomartinská hus je súčasťou jesennej atmosféry. Nepotrebujeme tieto sviatky sláviť celou husou, stačí si upiecť stehná so slaninkou a brusnicami.
Ingrediencie:
- 2 husacie stehná
- 100 g slaniny
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 menšia cibuľa
- brusnicový kompót
- soľ
- rasca
- rozmarín
Príprava:
Husacie stehná nasolíme a dáme do pekáča
s prikrývkou. Podlejeme, pridáme cesnak, cibuľu i vetvičky rozmarínu
a ešte osolíme. Pečieme prikryté pomalšie pri teplote 180 °C vyše dvoch hodín, kým
mäso nezmäkne. Približne v polovici pečenia pridáme do šťavy nakrájanú
slaninku a rascu a pol hodinu pred dopečením brusnicová kompót. Na
záver pekáč odokryjeme a stehná necháme zapiecť dozlatista. Podávať
môžeme so zemiakmi.
redakcia Doma a Rada, FOTO: www.freepik.com