Pečené husacie stehná

06.11.2024

VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY    Svätomartinská hus je súčasťou jesennej atmosféry. Nepotrebujeme tieto sviatky sláviť celou husou, stačí si upiecť stehná so slaninkou a brusnicami.

Ingrediencie:

  • 2 husacie stehná
  • 100 g slaniny
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 menšia cibuľa
  • brusnicový kompót
  • soľ
  • rasca
  • rozmarín

Príprava:

Husacie stehná nasolíme a dáme do pekáča s prikrývkou. Podlejeme, pridáme cesnak, cibuľu i vetvičky rozmarínu a ešte osolíme. Pečieme prikryté pomalšie pri teplote 180 °C vyše dvoch hodín, kým mäso nezmäkne. Približne v polovici pečenia pridáme do šťavy nakrájanú slaninku a rascu a pol hodinu pred dopečením brusnicová kompót. Na záver pekáč odokryjeme a stehná necháme zapiecť dozlatista. Podávať môžeme so zemiakmi.


redakcia Doma a Rada, FOTO: www.freepik.com