Pečené jablká s pomarančom

07.05.2024

VARENIE - RECEPTY - MÚČNIKY A DEZERTY    Jablká plnené mandľovou zmesou a zapečené aj s pomarančovými mesiačikmi.

Ingrediencie:

  • 4 jablká 
  • 3 pomaranče 
  • 20 g masla 
  • 1 žĺtok 
  • 50 g marhuľového džemu 
  • 50 g mandlí 
  • 1 citrón

Príprava:

Celé jablká olúpeme a vykrojíme jadrovník. Jablká potrieme citrónovou šťavou, aby nezhnedli, a uložím do jenskej misy. Maslo vymiešame so žĺtkom i s džemom a pridáme aj pomleté alebo postrúhané mandle. Zmesou naplníme jablká. Olúpaný pomaranč na menšie kúsky a okrem 4 častí určených na ozdobenie ich premiešame s citrónovou šťavou a postrúhanou citrónovou kôrou. Zmesou obložíme plnené jablká a dáme do rúry. Počas pečenia ich občas prelejeme pomarančovou šťavou. Upečené jablká preložíme opatrne na tanieriky a polejeme precedenou pomarančovou šťavou. Podávame ako teplý dezert, ale výborne chutí aj po vychladnutí.


redakcia Doma a Rada