Pečené jablká s pomarančom
VARENIE - RECEPTY - MÚČNIKY A DEZERTY Jablká plnené mandľovou zmesou a zapečené aj s pomarančovými mesiačikmi.
Ingrediencie:
- 4 jablká
- 3 pomaranče
- 20 g masla
- 1 žĺtok
- 50 g marhuľového džemu
- 50 g mandlí
- 1 citrón
Príprava:
Celé jablká olúpeme a vykrojíme jadrovník. Jablká potrieme citrónovou šťavou, aby nezhnedli, a uložím do jenskej misy. Maslo vymiešame so žĺtkom i s džemom a pridáme aj pomleté alebo postrúhané mandle. Zmesou naplníme jablká. Olúpaný pomaranč na menšie kúsky a okrem 4 častí určených na ozdobenie ich premiešame s citrónovou šťavou a postrúhanou citrónovou kôrou. Zmesou obložíme plnené jablká a dáme do rúry. Počas pečenia ich občas prelejeme pomarančovou šťavou. Upečené jablká preložíme opatrne na tanieriky a polejeme precedenou pomarančovou šťavou. Podávame ako teplý dezert, ale výborne chutí aj po vychladnutí.
redakcia Doma a Rada