Pečený srnčí chrbát
VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY Osvedčená špecialita pre milovníkov diviny. Pri pečení treba byť trpezlivý, aby srnčie mäsko skutočne zmäklo. Chutí vynikajúco.
Ingrediencie:
- 1 kg srnčieho chrbta
- 100 g údenej slaniny
- 80 g oleja
- 10 g hladkej múky
- 100 g cibule
- mleté čierne korenie
- soľ
Príprava:
Dobre odležaný srnčí chrbát dobre umyjeme, odblaníme a prešpikujeme údenou slaninou. Osolíme, okoreníme a uložíme na pekáč, na ktorom sme rozškvarili zvyšok údenej slaniny pokrájanej na kocky a nadrobno pokrájanú cibuľu. Podlejeme vodou a prikryté dusíme v rúre za občasného polievania takmer domäkka. Dopečieme ho odkryté, potom ho vyberieme a šťavu vydusíme na tuk. Potom ju poprášime múkou, popražíme, zalejeme vývarom a varíme dovtedy, kým sa hustnúca šťava neoddeľuje od tuku. Mäso pokrájame a polejeme neprecedenou šťavou. Podávame so zemiakovou kašou alebo ryžou.
redakcia Doma a Rada