Piškótová misa s čerešňami
VARENIE - RECEPTY - MÚČNIKY A DEZERTY Nepečený múčnik ideálny pre letné mesiace, ktorý môžeme pripraviť s rôznymi druhmi sezónneho ovocia.
Ingrediencie:
- 2 balíky piškót
- 500 ml mlieka
- 60 g kryštálového cukru
- 2 žĺtky
- 1 balíček vanilkového pudingu v prášku
- 20 g masla
- 100 ml mlieka
- 750 g čerešní
Príprava:
Najprv si pripravíme krém. Časť mlieka dáme variť s cukrom. Do zvyšku mlieka zamiešame práškový puding, vlejeme do vriaceho mlieka a za stáleho miešania uvaríme krém. Potom primiešame obe žĺtka a maslo a ešte trochu povaríme. Ak treba prilejeme ešte 100 ml mlieka, aby krém nebol veľmi hustý. Krém necháme vychladnúť a občas ho premiešame. Do hlbšej misy z jenského skla uložíme vrstvu piškót, ktorú potrieme vanilkovým krémom a posypeme vykôstkovanými a posekanými čerešňami (môže to byť aj iné sezónne ovocie – ríbezle, maliny, čučoriedky, broskyne). Vrstvenie opakujeme múčnik zakončíme vrstvou piškót natretých krémom. Misu na pár hodín uložíme do chladničky, potom vyklopíme a ozdobíme šľahačkou a čerstvým ovocím.
redakcia Doma a Rada