Plnené rajčiaky
29.01.2024
VARENIE - RECEPTY - ZELENINA A OVOCIE Zmes na naplnenie rajčiakov pripravíme zo zvyškov pečeného mäsa.
Ingrediencie:
- 4 väčšie rajčiaky
- 100 g pečeného mäsa
- 20 g masla
- 20 g hladkej mú
- ky 100 ml mlieka
- mleté čierne korenie
- soľ
- citrónová šťava
- zelená petržlenová vňať
Príprava:
Z masla a múky pripravíme bledú zápražku, pridáme postrúhanú cibuľu, ktorú trochu opražíme, zalejeme mliekom a povaríme. Zmes osolíme, okoreníme a pridáme na kocky pokrájané pečené mäso (bravčové, teľacie, hydina) a napokon ju ochutíme citrónovou šťavou a posekanou petržlenovou vňaťou. Dobre premiešame a naplníme ňou vydlabané rajčiaky, ktoré zapečieme v rozohriatej rúre. Podávame so zemiakovou kašou a s hlávkovým šalátom.