Plnené rajčiaky

29.01.2024

VARENIE - RECEPTY - ZELENINA A OVOCIE    Zmes na naplnenie rajčiakov pripravíme zo zvyškov pečeného mäsa.

Ingrediencie:

  • 4 väčšie rajčiaky 
  • 100 g pečeného mäsa 
  • 20 g masla 
  • 20 g hladkej mú
  • ky 100 ml mlieka 
  • mleté čierne korenie 
  • soľ 
  • citrónová šťava 
  • zelená petržlenová vňať


Príprava:

Z masla a múky pripravíme bledú zápražku, pridáme postrúhanú cibuľu, ktorú trochu opražíme, zalejeme mliekom a povaríme. Zmes osolíme, okoreníme a pridáme na kocky pokrájané pečené mäso (bravčové, teľacie, hydina) a napokon ju ochutíme citrónovou šťavou a posekanou petržlenovou vňaťou. Dobre premiešame a naplníme ňou vydlabané rajčiaky, ktoré zapečieme v rozohriatej rúre. Podávame so zemiakovou kašou a s hlávkovým šalátom.