Plnené šampiňóny

30.09.2024

VARENIE - RECEPTY - BEZMÄSITÉ JEDLÁ    Zapečené šampiňóny s plnkou a syrom sa hodia na večeru i pohostenie k vínu.

Ingrediencie:

  • 8 veľkých šampiňónov 
  • malá cibuľa 
  • strúčik cesnaku 
  • zelená petržlenová vňať alebo pažítka 
  • 2 vajcia 
  • 3 lyžice smotany 
  • soľ 
  • mletý koriander 
  • 100 g tvrdého syra 
  • 100 ml bieleho vína

Príprava:

Šampiňóny umyjeme, stopky vytočíme a pokrájame na drobno, hlavičky odložíme na plnenie. Cibuľu ošúpeme a pokrájame na kocky, strúčik cesnaku rozotrieme a petržlenovú vňať alebo pažítku posekáme. Posekanú nožičky z húb, cibuľu, cesnak a vňať spolu s vajcami a smotanou premiešame a dochutíme soľou, korením a koriandrom. Zmesou naplníme hlavičky šampiňónov a uložíme ich na zapekaciu misu. Potom ich posypeme syrom a podlejeme vínom a prikryté upečieme. Podávame s chlebom alebo pečivom a vhodnou prílohou je aj sezónny šalát.


redakcia Doma a Rada