Plnené šampiňóny
VARENIE - RECEPTY - BEZMÄSITÉ JEDLÁ Zapečené šampiňóny s plnkou a syrom sa hodia na večeru i pohostenie k vínu.
Ingrediencie:
- 8 veľkých šampiňónov
- malá cibuľa
- strúčik cesnaku
- zelená petržlenová vňať alebo pažítka
- 2 vajcia
- 3 lyžice smotany
- soľ
- mletý koriander
- 100 g tvrdého syra
- 100 ml bieleho vína
Príprava:
Šampiňóny umyjeme, stopky vytočíme a pokrájame na
drobno, hlavičky odložíme na plnenie. Cibuľu ošúpeme a pokrájame na kocky,
strúčik cesnaku rozotrieme a petržlenovú vňať alebo pažítku posekáme.
Posekanú nožičky z húb, cibuľu, cesnak a vňať spolu s vajcami
a smotanou premiešame a dochutíme soľou, korením a koriandrom.
Zmesou naplníme hlavičky šampiňónov a uložíme ich na zapekaciu misu. Potom
ich posypeme syrom a podlejeme vínom a prikryté upečieme. Podávame
s chlebom alebo pečivom a vhodnou prílohou je aj sezónny šalát.
redakcia Doma a Rada