Plnené vajcia
VARENIE - RECEPTY - STUDENÝ BUFET Vajcia zvýraznené rajčiakovou alebo chrenovou plnkou.
Ingrediencie:
- 8 vajcia
- 40 g masla
- 160 g varených sójových bôbov
- soľ
- 2 lyžice chrenu
- 1 lyžica mlieka
- 1 lyžica rajčiakového pretlaku
- pažítka
- petržlenová vňať
Príprava:
Vajcia uvaríme na tvrdo, očistíme, rozkrojíme na
polovicu a žĺtky vyberieme. Rozdelíme si ich na dve časti, pretože jednu
polovicu vajec ochutíme chrenovou a druhú rajčiakovou plnkou. Polovicu
žĺtkov preto vymiešame s 20 g masla, s 80 g prepasírovaných sójových
bôbov, s mliekom a soľou. Zvyšok žĺtkov dobre premiešame s 20 g
masla, 80 g
prepasírovaných bôbov s rajčiakovým pretlakom a soľou. Plnky postupne
dáme do ozdobného vrecúška a naplníme ním polovice bielkov. Navrch každej
dáme kúsok pažítky alebo petržlenovej vňate. Podávame s chlebom alebo
pečivom.
redakcia Doma a Rada