Plnené zemiaky
06.02.2024
VARENIE - RECEPTY - ZELENINA A OVOCIE Hlavná potravina poteší milovníkov zemiakov, pridané mleté mäso však zabezpečí príťažlivú chuť a výdatnosť.
Ingrediencie:
- 600 g väčších zemiakov
- 200 g bravčového mäsa
- 3 žemle
- 1 cibuľa
- 1 vajce
- 2 lyžice masla
- 2 lyžice hladkej múky
- 200 ml mlieka
- voda
- soľ
- 1 lyžička cukru
- mleté čierne korenie
- ocot
Príprava:
Očistené zemiaky vydlabeme. K zomletému mäsu primiešame namočené vytlačené žemle, vajce, soľ, korenie a postrúhanú cibuľu. Touto plnkou naplníme zemiaky, ktoré dáme do hrnca, podlejeme vodou a dusíme. Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, zalejeme vodou a mliekom, pridáme soľ, cukor a povaríme. Nakoniec okyslíme a pridáme k uduseným zemiakom. Podávame s ryžou alebo so zeleninovým šalátom.
redakcia Doma a Rada