Plnený sendvič

23.02.2025

VARENIE - RECEPTY - STUDENÝ BUFET    Sendvič plnený zmesou s príchuťou sardiniek je výbornou alternatívou na sviatočné pohostenie.

Ingrediencie:

  • 1 sendvič 
  • 120 g masla 
  • soľ 
  • horčica 
  • 1 sardinky 
  • 250 g salámy 
  • 200 g kyslej uhorky 
  • 3 vajíčka 
  • 3 kápie

Príprava:

Sendvič prekrojíme na polovicu a pomocou noža vyberieme vnútro tak, aby stny sendviča zostali hrubé 1 centimeter. Maslo vymiešame so soľou a horčicou (1 lyžica), pridáme sardinky i s olejom a na malé kúsky pokrájanú salámu, uhorky, kápie a natvrdo uvarené vajcia. Nakoniec pridáme rozdrobené vnútro sendviča, všetko spolu dobre premiešame touto masou naplníme polovice sendviča. Pplnku treba do sendviča natlačiť, aby zaplnila celé vnútro a piľnula k okrajom. Potom dáme stuhnúť do chladničky a pred podávaním nakrájame na plátky.


redakcia Doma a Rada