Praženica so zelenou fazuľkou
16.02.2024
VARENIE - RECEPTY - ZELENINA A OVOCIE Jedlo vhodné aj pre neskúsených kuchárov. Výborná večera a podobne aj pohostenie pre nie veľmi náročnú návštevu.
Ingrediencie:
- 500 g strukov zelenej fazuľky
- 30 g údenej slaniny
- soľ
- 20 g masti
- 5 a ž 6 vajec
- mleté čierne korenie
- 100 ml mlieka
- mletá červená paprika
Príprava:
Fazuľkové struky očistíme, zrežeme z nich tvrdé konce
a pokrájame na malé kúsky. Potom ich v osolenej vode uvaríme domäkka.
Údenú slaninku pokrájame na menšie kocky a spolu s masťou necháme
vyškvariť. Napokon prilejeme vajcia rozšľahané s mliekom, soľou
a korením a miešame do stuhnutia. Fazuľku scedíme, dáme na tanier,
navrch uložíme praženicu a tú posypeme mletou červenou paprikou. Môžeme
podávať so zemiakmi, ale pokojne postačí aj chlieb.
redakcia Doma a Rada