Rajčiaková polievka s vajcom

29.01.2024

VARENIE - RECEPTY - POLIEVKY    Sezóna inšpiruje. Tentoraz k príprave polievky, v ktorej dominuje kráľovná leta - paradajka.

Ingrediencie:

  • 400 g rajčiakov 
  • 3 zelené papriky 
  • olej 
  • hladká múka 
  • 1 veľká cibuľa 
  • soľ 
  • 250 g ryže 
  • 2 vajcia


Príprava:

Rajčiaky si najprv vložíme na chvíľu do vriacej vody, aby sme mohli ľahko odstrániť šupku, a potom ich pokrájame. Z oleja a múky pripravíme ružovú zápražku, do ktorej primiešame postrúhanú cibuľu. Trochu ju opražíme a zalejeme asi 1,5 l vody. Potom do polievky zamiešame rozkrájané rajčiaky a pridáme aj očistené a na rezance pokrájané papriky. Osolíme a prisypeme prebranú a umytú ryžu. Varíme, kým nám ingrediencie nezmäknú. Napokon rozšľaháme vajcia, zamiešame ich do vriacej polievky a varíme, kým sa nezrazia.


redakcia Doma a Rada