Rajčiaková polievka s vajcom
VARENIE - RECEPTY - POLIEVKY Sezóna inšpiruje. Tentoraz k príprave polievky, v ktorej dominuje kráľovná leta - paradajka.
Ingrediencie:
- 400 g rajčiakov
- 3 zelené papriky
- olej
- hladká múka
- 1 veľká cibuľa
- soľ
- 250 g ryže
- 2 vajcia
Príprava:
Rajčiaky si najprv vložíme na chvíľu
do vriacej vody, aby sme mohli ľahko odstrániť šupku, a potom ich
pokrájame. Z oleja a múky pripravíme ružovú zápražku, do ktorej primiešame
postrúhanú cibuľu. Trochu ju opražíme a zalejeme asi 1,5 l vody. Potom do polievky
zamiešame rozkrájané rajčiaky a pridáme aj očistené a na rezance pokrájané
papriky. Osolíme a prisypeme prebranú a umytú ryžu. Varíme, kým nám
ingrediencie nezmäknú. Napokon rozšľaháme vajcia, zamiešame ich do vriacej
polievky a varíme, kým sa nezrazia.
redakcia Doma a Rada