Rajčiaky plnené rybou
05.03.2024
VARENIE - RECEPTY - ZELENINA A OVOCIE Plnené paradajky môžu byť vhodnou studenou večerou v horúcich mesiacoch.
![](https://65bad9d253.clvaw-cdnwnd.com/4c7e254f3502268291b2164b19224e4c/200002611-3987b3987d/rajciaky%20plnene%20rybou_logo.jpeg?ph=65bad9d253)
Ingrediencie:
- 4 väčšie rajčiaky
- 60 g konzervovanej ryby
- 1 cibuľa
- 2 vajcia olej
- 1 citrón
- mleté čierne korenie
- soľ
- pažítka
Príprava:
Väčšie tvrdé rajčiaky umyjeme, odrežeme z ich vršku asi tretinu a lyžičkou vyberieme dužinu, ktorú dáme do misky. K dužine pridáme čisté mäso z konzervovanej ryby, citrónovú šťavu, jedno vajce uvarené natvrdo a posekané na kúsky, trochu oleja, pokrájanú cibuľu, soľ i mleté čierne korenie a všetko zľahka premiešame. Zmesou naplníme vydlabané rajčiaky a ozdobíme osminkou natvrdo uvareného vajca, kúskom citrónového plátku a posekanou pažítkou. Podávame s pečivom alebo s tmavým chlebom.
redakcia Doma a Rada