Rebarborová bábovka
VARENIE - RECEPTY - MÚČNIKY A DEZERTY Sezónna bábovka s ovocnou príchuťou a polevou.
Ingrediencie:
- 500 g rebarbory
- 250 g zmäknutého masla alebo margarínu
- 150 g cukru
- 1 balíček vanilínového cukru
- 1 balíček citrónovej kôry
- 5 vajec
- 380 g hladkej múky
- 4 zarovnané lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- štipka soli
- 1 balíček svetlej polevy
Príprava:
Na prípravu cesta rebarboru umyjeme (nelúpeme) a nakrájame
na kúsky asi 2 cm
dlhé. V mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni maslo
alebo margarín s cukrom, vanilínovým cukrom a citrónovou kôrou dohladka.
Pridáme vajcia a múku zmiešanú s kypriacim práškom a soľou a na strednom stupni
vyšľaháme dohladka. Vmiešame rebarboru a cesto nanesieme do vymastenej a múkou
vysypanej formy. Vložíme do rúry predhriatej na 170 °C a pečieme asi 60
minút. Bábovku necháme asi 10 minút vo forme ochladnúť. Potom ju
opatrne vyklopíme. Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale.
Polevou ozdobíme bábovku a necháme stuhnúť.
redakcia Doma a Rada, FOTO: www.pixabay.com