Rezeň podľa šéfkuchára

29.10.2024

VARENIE - PRÍPRAVA JEDÁL    Nedeľný obed je pre mnohých synonymom bravčového rezňa s maminým zemiakovým šalátom. Občas sa však "zadarí" trochu oškvarená podoba tejto pochúťky alebo jej štipku tuhšia podoba.

Ako sa prepracovať k naozaj chutnému rezňu, radia odborníci. Mäsiar odporúča naklepané a osolené rezne namočiť pred panírovaním asi na hodinu do mlieka, vďaka ktorému bude mäso jemné. Ešte lepšie je nechať rezne v mliečnej marináde v chladničke počas noci. Až potom ich obalíme v trojobale a vyprážame.

A šéfkuchár pridáva tiež svoj osvedčený zlepšovák. Sofistikovanejší postup zaručí šťavnatosť mäsa, chrumkavosť obalu a príťažlivo nafúknutý imidž. Namiesto klasického obalu múka, vajce, strúhanka treba vyklepané rezne obaliť najprv v múke, potom vo vajíčku zmiešanom s trochou piva, následne opäť vo múke a rozšľahanom vajci a napokon môže prísť na rad konečne strúhanka. A to je celé tajomstvo krehkého a chrumkavého obalu, ktorý skrýva šťavnaté mäsko.

Na záver...

...ešte jeden dobrý tip. Rezne nevyprážajme v oleji, ale skúsme použiť bravčovú masť. A už sa jej nevzdáme.


redakcia Doma a Rada, FOTO: www.freepik.com